Рецепта Лаис
- 500 гр. филе от херинга
- 1 лимон
- черен пипер
- мащерка
- босилек
- джинджифил
Измийте добре филетата херинга и ги подсушете. Изцедете половината лимон равномерно върху всяко парче и поръсете подправките. Ако слагате джинджифил, внимавайте да е съвсем малко! Оставете така овкусената риба да се маринова за 2-3 часа или от предната вечер в хладилника. Сгответе я непосредствено преди сервиране. Може да се приготви на скара или оребрен тефлонов тиган. По време на печенето поливайте със соса от маринатата. Овкусете изпечените херинги с останалия лимон.
Деница Налбантова
ное. 03, 2008 @ 16:27:37
Много добра рецепта, пробвах я и сам страшно доволна.
Много вкусна и крехка стана рибката ;))))
Tina
мар. 25, 2010 @ 15:20:32
И аз съм доволна!
Светослав
авг. 28, 2010 @ 09:45:49
Задължително се слага „девисил“ – херингата става страшна!