Рецепта Айя
- 0,5 кг. пилешко филе
- половин глава лук, може и зелен
- 2 яйца
- черен пипер
- лют едросмлян червен пипер
- малко сол
- много магданоз
Смила се месото в блендер заедно с лука и после се разбърква с останалите съставки до получаване на не много гъста каша.
Пече се в тефлонов тиган, който само в началото се намазва с няколко капки олио. Сипват се по две супени лъжици от сместа и се оформя шницел. Не трябва да е много голям, за да се обръща по-лесно. Не залепват и не се разпадат. Да не се пекат на най-високата котлонна степен, за да не прегарят бързо по повърхността.
Рецепта ЗлаВещица
- 400 грама варено пиле
- 1 яйце
- 3 лъжици трици
- 1 лъжица кисело мляко
- сода на върха на лъжицата
- бульон (от този, в който е варено пилето)
- черен пипер
- червен пипер
- кимион
Вареното пиле се реже на малки късчета. Всичко се смесва в съд, докато се получи доста гъста каша. Загрява се тефлонов тиган. С една лъжица се изсипва в тигана, стават малки шницелчета, „пържат“ се без мазнина, обръщат се и се изваждат.
Рецепта Byrne
ПИЛЕШКИ ШНИЦЕЛ
- пилешко филе
- 2 яйца
- овесени трици
- подправки – лук, чесън, чубрица, черен пипер, кимион, сол на вкус /аз не сложих, тъй като месото си беше солено, купихме го от „Метро“/
Пилешкото филе го смилам в кухненския робот. Вътре слагам и едното яйце, лука и подправките. В отделен съд разбивам другото яйце. Оформям шницелите, като ги топвам в разбитото яйце. Поръсвам отгоре и отдолу с трици. В тава слагам малко водичка и нареждам шницелите. Пекох ги само отгоре на 200 градуса, после ги обърнах, въпреки че нямаше нужда.
Не съм написала точно пропорции, защото аз всеки път ги правя с размразено пакетче месо от фризера, но всеки път става вкусно.
Гарнирам с две лъжици кисело мляко, с малко копър.
Вашият коментар