Рецепта baci

  • 7 яйца
  • 5 лъжички течен подсладител
  • 1 л. обезмаслено прясно мляко
  • малко есенция ром (или друга)
  • 3 пакетчета желатин
  • 5 с. л. трици
  • какао
  • канела

Яйцата се разбиват на сняг. Отделно белтъци, отделно жълтъци. Млякото се загрява и в него се добавят течния подсладител и трите пакетчета желатин. Като се поохлади, добавяме и пухкавите жълтъци и белтъци. Разделяме сместа на три части. В едната добавяме канела, в другата какао, а третата остава в млечно-яйчен цвят. Разливаме в релефна форма за кекс на етапи, като след всеки слой слагаме в хладилника да стегне. Така след стягането на канеления изсипваме какаовия и най-отгоре млечния.