Рецепта baci
- 7 яйца
- 5 лъжички течен подсладител
- 1 л. обезмаслено прясно мляко
- малко есенция ром (или друга)
- 3 пакетчета желатин
- 5 с. л. трици
- какао
- канела
Яйцата се разбиват на сняг. Отделно белтъци, отделно жълтъци. Млякото се загрява и в него се добавят течния подсладител и трите пакетчета желатин. Като се поохлади, добавяме и пухкавите жълтъци и белтъци. Разделяме сместа на три части. В едната добавяме канела, в другата какао, а третата остава в млечно-яйчен цвят. Разливаме в релефна форма за кекс на етапи, като след всеки слой слагаме в хладилника да стегне. Така след стягането на канеления изсипваме какаовия и най-отгоре млечния.
Лаис
ян. 16, 2008 @ 13:38:15
Доколкото разбирам, яйцата не са претърпели кулинарна обработка и на практика са почти сурови?
baci
ян. 16, 2008 @ 21:58:39
Да. Видях рецептата ти за какаово изкушение :)) Мисля, че и тук сместа може да се загрее.