Рецепта Mimi_Georgieva
Продукти:
- 500 гр. пилешко филе
- 1 тарелка печурки
- 2 тиквички
- 2 големи глави лук
- 2-3 моркова
- 7-8 рулца от раци
- 150 гр. пушено пилешко или пуешко месо
- подправка за китайска кухня /аз ползвам на „Меркурий“/
Приготвяне:
Нарязвам месцето на ленти и с малко водичка го слагам в тиган /незалепващ/. Бъркам и когато месото смени цвета си малко, добавям постепенно гъбите, лука, тиквичките, морковите и подправките. Задушавам всичко за около 20-30мин. Добавям нарязаните рулца на едро, пушеното месце на ленти нарязано и подправкта, която се разтваря в малко водичка. 2 мин. още и свалям от котлона.
Снимки: Mimi_Georgieva
РецептаNeli4ka
- 4-5 пилешки пържоли от бутчета
- готови замразени китайски зеленчуци
- подправки на вкус
Пържолките за нарязват на малки хапки и се „запържват“ в тефлонов тиган (без мазнина, разбира се). След това се добавят зеленчуците и подправките. За 10 мин. ястието е готово.
Месцето си пуска мазнинка. Могат да се добавят соев сос и горчица.
За трета фаза могат да се добавят соеви кълнове.
Dani
юни 26, 2008 @ 08:04:32
Става невероятна вкусотия. Адмирации за страхотната рецепта. Следващия път ще наготвя повече, че аз успях да се докопам само до 1 чиния. Цялото домочадие я нагъна. 🙂