Рецепта Emi
за двама:
- 3 яйца
- 6 с. л. овесени трици
- подсладител на вкус
- 3/4 ч. ч. прясно мляко 0,1 %
- ванилия
- половин бакпулвер, разтворен в 2 с. л кис.мляко 0,1 %
Всичко се разбива в указаната последователност.
Изсипва се в тавата на фурната върху хартия за печене и се пече на около 200 градуса ( в моята – за около 10-15 мин.) в предварително затоплена фурна.
Леко, бързо и мнооого вкусно.
снимки: Еми
pollyK
юли 10, 2008 @ 12:40:19
Еми,
рецептата е много хубава и вече два пъти я правя, но макар и вкусно, не го докарвам на фасон като на снимката. Колкото и да разбърквам, триците се вдигат отгоре, а отдолу остава само мляко с яйца, а гледам, че при теб е доста хомогенно.
Как го постигаш, каква е хитринката, че и аз да го направя като хората? 🙂
***
Бележка от Ангуа: да вметна от опит, че всички „манджи“ с трици и яйца трябва да се пекат веднага след разбъркване, иначе яйцата потъват на дъното. Успех!
pettesa
юли 21, 2008 @ 16:46:53
В предварително загрята на 200 градуса фурна.
ro_shur
юли 21, 2008 @ 19:30:21
Моля, напишете приблизително количеството на подсладителя.
теди
авг. 28, 2008 @ 20:11:33
И аз си направих закуската, стана много вкусна. Но не сложих прясно мляко, а само кисело и добавих и настъргана лимонова кора.
Satriani
сеп. 07, 2008 @ 06:44:01
Еми, страхотна рецепта и изключително рентабилна :). С 3те лъжици овесени трици се получава едно страхотно обемно кексче, което засища и е невероятно вкусно. Аз също разнообразавям с канела или лимонови кори. Поздравления!
e-Leni
ян. 27, 2009 @ 22:04:53
Наистина е много сполучливо,вкусно и хранително.Благодаря за прекрасната рецепта,Еми!
GreenApple
февр. 16, 2009 @ 10:57:40
Мдааааа, много е вкусно, особено на вторият ден :))))
Симона
май 29, 2010 @ 12:04:00
Как успява да се надигне толкова много кексчето..и при мен се получава много вкусно, но е тънко страшно много.Моля дайте съвет! 🙂
Анита Велинова
февр. 17, 2011 @ 22:17:24
Рецептата е уникално лесна и изключително вкусна! Аз добавям и по малко извара и/или шунка.Така закуската е наистина пълноценна и питателна.