Zarka Barka

Относно обезмаслените сирена и кашкавали.

Цитат от книгата: Осма категория – обезмаслени млечни продукти (кисело мляко, извара и сирене)

Обаче, на френски пише САМО 0%, т.е. напълно обезмаслени.

За млякото, всички знаят – 0.1% в България, става…

Обаче има ли в България сирене 0% или 0.1%????
Тук, във Франция, има една единствена фирма, която произвежда сирене 0%… всички останали видове сирена са над 2.5%, а подобните на кашкавал – над 7% . А щом Дюкан казва, на френски, сирене 0%, ако няма такова, въздържайте се през 1-ва и 2-ра фаза.
Колкото сте по-стриктни, толкова по-бързо (да се надяваме) ще стигнете до 3-та фаза и там може сирене.