Рецепта Icecream
- 2 1/2 обезмаслени кисели млека, овкусени със СТЕП-че
- 2 желатина на Д-р Йоткер
Разтапя се желатина на водна баня, бърка се всичко заедно, слага се сместа в купички. Поставят се в хладилник за няколко часа да стегне желатина.
Снимка: Зелено човече
Рецепта mamce
Продукти:
- 1 кофичка кисело мляко 0,1 %
- 1/2 пакетче степ за 1,5 л.
- 1 пакетче желатин на Д-р Йоткер
Приготвяне:
Желатинът се разтваря в 0,5 л. вода и се оставя за 10 мин. да набъбне.
След това, в предварително завряла вода, се загрява на водна баня до пълното му разтваряне.
Остава се да изстине. Добавя се степчето и се разбърква, за да се разтвори напълно.
Добавя се и млякото, предварително разбито, защото иначе остава на „топчици“ – като пресичано.
Разбърква се добре и се изсипва в купички. Оставя се в хладилника да се охлади. Най-хубаво за консумация е на следващия ден – стяга супер.
Снимка: mamce
Рецепта Мария
(публикувана като коментар в този сайт)
За желираното кисело мляко рецептата е следната:
Необходими продукти:
- една кофичка кисело мляко 0,1 %
- три белтъка
- едно степче
- една ч. л. тачен подсладител (по желание, ако сладостта на степчето не е достатъчна)
- едно пакетче желатин
В 500 мл. студена вода накисвам желатина за около 10 мин., след което го загрявам в микровълнова за 60 сек. да се разтвори добре (може и на котлона, но без да завира). Докато чакам желатина да се охлади, разбърквам киселото мляко със степчето и подсладителя. Разбивам белтъците на сняг. Когато желатинът се е охладил, го прибавям към киселото мляко и накрая с бавно бъркане прибавям и разбитите на сняг белтъци, докато хубаво се поемат от сместа. Готовата смес сипвам в купички (излизат около 5-6 )и поставям в хладилник. Желират се хубаво след около 10 часа. Правя ги вечер и са готови за следващия ден. Добър апетит!
Бележка от Ангуа: сладостта на СТЕПА обикновено е достатъчна, опитайте, преди да добавите допълнително подсладител!
jojon
мар. 22, 2008 @ 15:27:26
Не е лошо. Пробвайте