Рецепта Icecream

  • 2 1/2 обезмаслени кисели млека, овкусени със СТЕП-че
  • 2 желатина на Д-р Йоткер

Разтапя се желатина на водна баня, бърка се всичко заедно, слага се сместа в купички. Поставят се в хладилник за няколко часа да стегне желатина.

Снимка: Зелено човече

Рецепта mamce
Продукти:

  • 1 кофичка кисело мляко 0,1 %
  • 1/2 пакетче степ за 1,5 л.
  • 1 пакетче желатин на Д-р Йоткер

Приготвяне:

Желатинът се разтваря в 0,5 л. вода и се оставя за 10 мин. да набъбне.
След това, в предварително завряла вода, се загрява на водна баня до пълното му разтваряне.
Остава се да изстине. Добавя се степчето и се разбърква, за да се разтвори напълно.

Добавя се и млякото, предварително разбито, защото иначе остава на „топчици“ – като пресичано.
Разбърква се добре и се изсипва в купички. Оставя се в хладилника да се охлади. Най-хубаво за консумация е на следващия ден – стяга супер.


Снимка: mamce

Рецепта Мария

(публикувана като коментар в този сайт)

За желираното кисело мляко рецептата е следната:
Необходими продукти:

  • една кофичка кисело мляко 0,1 %
  • три белтъка
  • едно степче
  • една ч. л. тачен подсладител (по желание, ако сладостта на степчето не е достатъчна)
  • едно пакетче желатин

В 500 мл. студена вода накисвам желатина за около 10 мин., след което го загрявам в микровълнова за 60 сек. да се разтвори добре (може и на котлона, но без да завира). Докато чакам желатина да се охлади, разбърквам киселото мляко със степчето и подсладителя. Разбивам белтъците на сняг. Когато желатинът се е охладил, го прибавям към киселото мляко и накрая с бавно бъркане прибавям и разбитите на сняг белтъци, докато хубаво се поемат от сместа. Готовата смес сипвам в купички (излизат около 5-6 )и поставям в хладилник. Желират се хубаво след около 10 часа. Правя ги вечер и са готови за следващия ден. Добър апетит!

Бележка от Ангуа: сладостта на СТЕПА обикновено е достатъчна, опитайте, преди да добавите допълнително подсладител!