Рецепта lenny_pld

Рецептата е за 3 и 4 фаза, съобразена с препоръките на Дюкан

Продукти за 6 порции:

  • 1 пакет къдрава паста
  • 600 гр. спанак/може и замразен/
  • кубче зеленчуков бульон /по желание/
  • 1 каф. чашка бяло вино (по принцип алкохолът не е режимен, но в малки количества е допустим при готвене, стига да се готви без капак, за да се изпари)
  • 100 гр. пармезан
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче

Сложете пастата да се вари, съобразно упътването й.
Задушете в тенджера спанака /може с 1-2 л. зехтин/. След като поомекне, залейте с виното, сложете бульона, посолете и подправете с чер пипер. Оставете на котлона още 2-3 мин.
Смесете отцедената топла паста със спанака.
Сервирайте с настъргани пармезан и индийско орехче.

ДА ВИ Е СЛАДКО!

Извадка от книгата:

„Две порции нишестени храни седмично – макаронените изделия са най-подходящата за момента храна,така че яжте макарони на порции от по 200 г., но избягвайте да им слагате мазнина. Можете да добавите малко пармезан – той не е толкова мазен и има по-пикантен вкус. Италианците знаят какво правят.“