Превод bruxelles
Продуктите са за кексова форма, дълга около 20 см.
- 500 гр. свежо сирене. Имайте предвид, че този продукт не е режимен за 1 и 2 фаза (ползва се извара). А и количеството е ДОСТА повече от разрешеното сирене на ден в 3 фаза (40 грама)
- 1 с. л. нес кафе
- 6 яйца
- 1/2 пакетче химическа мая
- 2 с. л. маизена
- 9 с. л. захарин на прах
- 1 к. л. есенция от кафе
- 1 ванилия
- 1 бадемова есенция
- сол
Изцедете 500 гр. свежо сирене за минимум 3 часа на стайна температура или за една нощ (в хладилник): колкото по-изцедено, толкова по-добре.
Прави се блат с кафе, за да се заменят бишкотите: смесете 3 жълтъка с половин пакетче химическа мая, 2 с. л. Маизена, 5 с. л. захарин на прах, 1 к. л. есенция от кафе, 1 с. л. нескафе. Прибавете към тази смес 3 добре разбити белтъка на сняг и внимателно ги смесете с лъжица. Излейте сместа в тефлонова тавичка и изпечете на 160 градуса за около 20 минути.
След като изстине изпечения блат го срежете през средата, за да се получат 2 блата.
Приготвяне на крема: Разбийте на сняг 3 белтъка със щипка сол и ги сложете в хладилника. Смесете и разбийте с миксер 3 жълтъка и 4 с. л. захарин на прах, докато сместа стане бяла. Прибавете изцеденото свежо сирене, 1 с. л. бадемова есенция и 1 ванилия на прах. Разбийте с миксера, докато се получи гладка смес. Прибавете и внедрете в тази смес с помощта на лъжица разбитите вече белтъци.
В кексова форма слагате: едно парче блат, един пласт крем, блат, крем и завършвате с крем. Поръсете с какао без захар и сложете в хладилник за около 3 часа.
Снимки Теси
Рецепта Mimi_Georgieva
Блат:
- 4 яйца
- 3 суп. л. трици
- 0,300 кг. обезмаслена извара
- 1/2 коф. кис. мляко – 0,1 %
- 1 пак. желатин“Йоткер“
- подсладител
- 1 ч. л. нес кафе
- 1 ч. л. канела /може какао-натурално/
Приготвяне: Разделих 3 яйца – белтъци от жълтъци. При жълтъците сложих 1 цяло яйце и разбих с миксера леко, добавих подсладителя, триците, 2 суп. л. от изварата, 2 с. л. от кис. мляко и 1/2 пак. бакплувер. Сложих го в тортена форма, без да мажа дъното /моята е 26 см. – може и по малка/. Пече се в загрята фурна до 180 градуса за около 8-10 мин. Извадих го и докато изстине, разбих крема: Белтъците на сняг с подсладител мъничко, добавих изварата, кис. мляко и желатина /накиснат и разтворен в микровълновата за секунди/ и накрая нес кафето, разтворено в няколко капки вода и го излях в сместа.Обърках и изсипах върху блата. Сложих във фризера за 30 мин. /нямах търпение/ още 30 мин. в хладилника. Отгоре го наръсих с канела.
Снимкi Mimi_Georgieva
Рецепта Stacked
Нова версия на Дюканското тирамису:
- 3 с. л. овесени трици
- 2 с. л. пшенични трици
- 2 с. л. извара Мероне
- 1 яйце
- 15 капки подсрадител Суитли улта
- 1/2 бакпулвер
- 2 с. л. кисело мляко Верея 0,1 %
- кафе
Всичко това се разбърква добре и се пече 25 мин. в тефлонова тавичка на около 180-200 градуса във фурна.
Залива се с една чаша кафе.
Заливка:
- 1/2 опаковка Exquisa 0,2 %
- 1 яйце /отделя се белтъка от жълтъка/
- 1 щипка сол
- 15 капки подсладител Суитли ултра или степче на вкус
- 1 ванилия
- какао за поръсване
Жълтъкът от яйцето се разбърква с подсладителя, сиренето Exquisa и ванилията. В отделен съд се разбива белтъкyt с щипката сол. Постепенно се добавя разбитият белтък към другата смес и се бърка в една посока. След като се получи гладка смес, тя се разпределя върху изпечения блат. Поръсва се с какао и се оставя да престои в хладилника поне 3-4 часа.
Става фантастично!
Рецептата е за малка тавичка с диаметър до 20 см.
За съжаление не можах да направя снимка, защото се изяде без време. И мъжО, който няма нужда от диета и не обича особено диетични храни го „уважи“!!! И то два пъти!!!
Рецепта Mma Ramotswe
Моето тирамису – за 8 дни
Блат: стандартен дюкански кекс за 8 порции, разрязан на 2 половини
Сироп: 1ч .л. нес кафе, разтворена в 1 ч. ч. топла вода
Крем:
- 2 яйца
- 250 гр режимен кварк (подквасена суроватка – може да се замени с кисело мляко, сгъстено с 2 суп. лъж. царевично нишесте)
- 200 гр прясно режимно сирене от рода на Ескуиза
- подсладител (равняващ се на 50гр захар)
- аромат ром
Жълтъците се разбиват с подсладителя и аромата, добавят се сиренето и суроватката, разбиват се внимателно. Към сместа се добавят разбитите на сняг белтъци, разбърква се внимателно.
Едната половина от кекса (изстинал!!) се сиропира с половината разтворено кафе, намазва се с половината крем, отгоре се поръсва с 1ч. л. какао, слага се втората половина блат, сиропира се с останалото кафе, намазва се останалия крем и се поръсва с 1 ч. л. какао
Сладкишът да престои поне 1ч в хладилник преди консумация
Аз лично правя само крема, защото става ужасно вкусен и да не се изкушавам да прекалявам с целия сладкиш, който все пак е за 8 дни заради триците.
!!! какаото – да се има предвид, че е нережимен продукт, тук са 2 ч.л. = 10 мл, което при 8 порции прави по 1.25 мл на порция.
Иначе кремът е перфектна протеинова бомба.
emaiv
ян. 06, 2008 @ 09:13:33
За какъв вид сирене става въпрос? Краве ли имаш предвид? Предполагам, че не… Може ли уточнение?
ЗлаВещица
ян. 11, 2008 @ 12:10:26
Свежо сирене „Хелиос“
kaldasheva
ян. 11, 2008 @ 22:20:05
Понеже рецептата е поместена във френски сайт, предполагам такова сирене не се продава у нас. Можем да импровизираме с обезмаслено сирене крема или извара. Опитайте 🙂
Georgieva
ян. 24, 2008 @ 15:02:51
Аз пьк не разбрах какво е МАЙЗЕНА… помагайте, ако знаете.
Блондинка в книжарницата
ян. 29, 2008 @ 13:26:39
Майзена си е царевично брашно.
Essy
февр. 01, 2008 @ 15:37:40
za6to nikoj ne popita pyk… otkyde se vzema zaharin na prah i za6to se slaga takova ogromno koli4estvo?
Бележка от Angua: Молим, пишете на кирилица!
baci
февр. 06, 2008 @ 05:40:31
В диетичните магазини има подсладител на прах, но е доста скъп. Просто можем да подслаждаме с течен и да импровизираме. Тиси е правила тирамисуто с извара и каза, че е станало страхотно. Очакваме да сподели импровизацията си.
baci
февр. 06, 2008 @ 10:44:12
Коментар на Тиси
Нека се има предвид, че за крема се използват сурови яйца.
Използвах извара за крема и есенция от ром, тъй като не намерих с лешник, също така вместо мая – бакпулвер и течен подсладител, вместо посочения прахообразен в рецептата.
Тъй като тавичката ми е голяма, направих само един ред блат и един ред крем.
Приготвянето отнема около половин час!
Freja
февр. 20, 2008 @ 12:52:08
Свежото сирене за което говорите е Fromage Frais 0.1 % – купувам си го често. На вкус и като консистенция е като цедено кисело мляко. Дано съм била в помощ.
Мечо пух
февр. 24, 2009 @ 12:38:12
ТИКВЕН КРЕМ ЗА ТРЕТА ФАЗА
Около 300 г. почистена и нарязана на кубчета тиква /желателно е да е от сортовете с жълта кора, защото са по-водни и не са толкова сладки/ се сварява до омекване на пара и се пасира много добре. В 600 мл. обезмаслено прясно мляко се счупват 5 яйца, подслажда се на вкус с подсладител /за термична обработка/, добавят се 2 пак. ванилия /или 1 капсулка течна ванилия/ и 1/2 к.л. канела и всичко това се разбива с пасатора до хомогенна смес. Добавя се пасираната тиква и се разбива до получаването на еднородна смес. Разпределя се в купички за крем карамел и се пече на водна баня, при 150-160 градуса около 1 час. След като се охлади много добе – ДА ВИ Е СЛАДКО!
Mia
мар. 27, 2009 @ 10:55:00
Тази рецепта за Дюканско тирамису не е моя,взех я от форума на Български Бебе Център.Споделям я с вас,защото е страхотна
За бишкотите:
3 жълтъка се разбиват с 1 ч.л. подсладител, есенция ром и лимонова кора. Добавят се 4 с.л. овесени трици/ не можах да ги смеля/. 3 белтъка се разбиват на твърд сняг и към тях се прибавя първата смес. Получава се много пухкава смес, която с лъжица се разпределя в/у готварска хартия. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Изпечените бишкоти се оставят да изстинат във фурната. Получават се 16 бр./много крехки /.
Половината се подреждат и се поливат с кафе /подсладено и ароматизирано с есенция ром/. Изсипва се половината от крема. По същия начин се подрежда и вторият ред. Отгоре се поръсва с нескафе или нискомаслено какао.
Крем: 200 г извара, 1 кутийка сирене exquisa, ванилия, изцедено кисело мляко култура/получено от 1,5 кофички/,подсладител на вкус. Ако обичате сурови яйца сложете 2-3бр.,но и без тях става много хубаво