Рецепта feelgood

  • 800 гр. пилешко филе
  • 300  гр. брюкселско зеле
  • 300 гр. карфиол
  • 1/2 ч. л. светъл соев сос
  • 5 с. л. Екскуиза 0,2%
  • 150 мл. прясно мляко 0,1%
  • 1/2 ч. л. подправки
  • заместител на сол

Приготвяне:
Филето се намазва със соевия сос. Престоява 30 мин. и се пече в сух тефлонов тиган по 2 мин. от всяка страна. Прехвърля се в тавичка и се пече 10 мин на 200 градуса. Брюкселското зеле и карфиолът се сваряват в леко подсолена вода, намачкват се с преса за картофи Постепенно към тях се добавят Екскуизата и прясното мляко, докато се получи пюре (млякото е овкусено предварително с 1/2 ч. л. подправки). Филето се сервира върху канапе от пюрето.

Бележка от Ангуа: за соевия сос вижте в Раздел Продукти