Рецепта feelgood
- 800 гр. пилешко филе
- 300 гр. брюкселско зеле
- 300 гр. карфиол
- 1/2 ч. л. светъл соев сос
- 5 с. л. Екскуиза 0,2%
- 150 мл. прясно мляко 0,1%
- 1/2 ч. л. подправки
- заместител на сол
Приготвяне:
Филето се намазва със соевия сос. Престоява 30 мин. и се пече в сух тефлонов тиган по 2 мин. от всяка страна. Прехвърля се в тавичка и се пече 10 мин на 200 градуса. Брюкселското зеле и карфиолът се сваряват в леко подсолена вода, намачкват се с преса за картофи Постепенно към тях се добавят Екскуизата и прясното мляко, докато се получи пюре (млякото е овкусено предварително с 1/2 ч. л. подправки). Филето се сервира върху канапе от пюрето.
Бележка от Ангуа: за соевия сос вижте в Раздел Продукти
Вашият коментар